Gewoon een dag waar niks moet

Vandaag was zo een dag. Je weet toch gewoon alle regels, of bijna alle regels, overboord gooien. Wat betreft opvoeding. Gewoon alles zijn gang laten gaan, of bijna alles dan. Ja had ik van tevoren besloten om vandaag gewoon niet te veel te stressen met dit en dat dat gedaan moet worden. Gewoon alles rustig doen en wat extra tijd te nemen met het meisje ookal is nog niet alle werk gedaan dat gedaan moet worden. Morgen is weer een dag. En overmorgen ook.

Dus dochtertje was superlaat wakker vanmorgen. Ik keek op de klok en het was tijd om op te staan. Maar ze sliep zo lekker en ik dacht ach ja laat maar uitslapen voor vandaag. Toen ze uiteindelijk wakker werd, lekker der pap had gedronken was ik weer zo bezig met werk. Ze speelde wel lief alleen met der poppie.

“Let her do something she loves,” schoot het me te binnen. Ik keek hoe ze zo rustig speelde en zuchtend riep ik: Poppetje, kom horen.”

En direkt rende ze naar buiten. Ze mocht even buiten spelen op het erf. Ze was helemaal in haar sas. Ongebaad Snel even bal spelen met papa, voordat hij weg zou gaan. Oh, wat had ze genoten. En ja een hele ommekeer in me hele werkschema. Dingen werden verschoven naar een ander tijdstip. Naar een andere dag.

Ik voelde de stress al opkomen. Zoveel werk nog te doen. Maar ik keek naar haar en hoe blij ze was en ik dacht ach laat dat werk maar even zitten. This is what counts. She’s happy. Ze mocht ook helpen met kleren wassen, haar boterham zelf maken.

Dat huishoudelijk werk keek me aan met grote ogen en ik moest mezelf dwingen om het niet te doen maar gewoon lekker zitten spelen met kleine madam. En Ze heeft mijn ijsje gegeten. En haar ijsje wilde ze niet met me delen. Ze is een beetje later naar bed gegaan voor der middagdutje. Wat heeft ze het naar der zin vandaag. Zo blij. En ik ook.

Later vanavond weer uit huis. En dat betekent natuurlijk dat ze weer later naar bed gaat dan normaal en dat gaat ze natuurlijk meer dan leuk vinden. En nogsteeds kijkt dat werk dat gedaan moet worden me aan, zo van: wanneer heb je tijd voor me?

Ehm, in elk geval voor vandaag niet meer. Morgen ook niet. Overmorgen is weer een dag voor jou, huishoudelijk werk. Of misschien ook niet. Hangt ervan af.

Meestal ben ik zo druk met allerlei werk hier en daar en heb geen tijd voor ons lieverd. Tenminste niet de tijd en aandacht die ze graag wilt. Omdat ik andere dingen gedaan wilt hebben zoals een net huis, koken, kleren wassen, etc etc. En ze is nog klein maar ze weet wel wanneer ik niet kan en dat maakt haar sad en mij ook. Daarom vandaag een dag waar ze alles mag wat ze leuk vind, bijna alles dan zoals laat slapen, veel ijsjes eten, met mama gek doen, wandelen, gillen (zomaar omdat ze blij is), tv kijken, chocola eten, etc etc. Doen jullie dat ook? Gewoon een dag waar niks moet en alles mag?

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Aritha says:

    Het is goed om af en toe een stapje terug te doen. Lijkt wel vakantie!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s